Er du på jakt etter å ta opp flere forpliktelser? Da kan det være greit å sette seg inn i kostnadene og nedsiden ved å ikke kunne fullføre disse forpliktelsene. Det er viktig at du forstår at forbrukslån er lån uten sikkerhet og at det har en kostnad. Denne kostnaden kan fort bli ganske stor hvis du ikke er forsiktig og passer på at den blir fulgt opp og tar hånd om. Du er sikkert vant til at du må betale på forpliktelser her og der, men lån er en forpliktelse med mindre fleksibilitet enn andre forpliktelser som kan være lettere å dytte på når det strammer seg til.

Betal regningene

Når du har regninger må disse betales. Det spiller egentlig ingen rolle om dette er strømregningen eller om dette er lånet. Alle regninger er viktig og unnlatelser om å betale regninger ender alle samme sted. Du vil få en illsint partner i dette. Hva er det som passer deg best, å betale regningene eller å måtte styre med alle som vil ha betalt? Det er selvfølgelig lett å si at du bør gjøre det ene og det andre, men strammer det til må du få betalt regningene. En mulighet er å refinansiere lånet ditt. Det kan fort løsne på økonomien fremover uten at det tar andre valg fra deg.

Betalingspåminnelse

Når du ikke betaler på lån eller andre regninger vil det være noen som savner at de ikke har fått penger fra deg. Har folk ikke fått pengene sine vil di garantert si ifra. Alle vil ha betalt. Det finnes mange måter og si ifra på at du ikke har betalt regningen din. De fleste sender i første omgang en påminnelse til deg på at du ikke har betalt. En slik påminnelse kommer vanligvis i brevs form. Noen kommer på internett. Det vil også være naturlig at du får en e-post eller at du få en telefon fra en noe oppgitt kunde.

Betalingsanmerkning

Fortsetter du og ikke betaler må vil prosessen fortsette. Du vil få et krav om å gjøre mer, med andre ord å betale ditt skyldige beløp samt renter og andre gebyrer. Gjør du ikke dette vil det komme en anmerkning på deg som person. Dette blir registret og det betyr at din kredittscore faller. Når din kredittscore faller vil det bli enda vanskeligere å få andre lån. Dette er en måte for bankene å varsle hverandre på eller andre kunder å gjøre andre oppmerksomme på at du ikke har som vane og betale regningene dine. Da kan det bli vanskelig å få mobilabonnement og andre type tjenester hvor du betaler etterpå.

Inkasso

Har du fortsatt ikke betalt kan det hende at den som har regningen din selger den til et inkassoselskap eller ber selskapet om å ta over inndrivelsen av kravet. Da tar det ikke lang tid før du enten havner i forliksrådet eller at du har betalt regningen.