4 deilige måter å tilberede fisken på

4 deilige måter å tilberede fisken på

Når du har fått en flott fisk, så er det bare å lete etter noen andre deilige råvarer, og noen gode måter å tilberede fangsten på. Det å fiske er en morsom hobby som mange driver med, og det er mange fordeler med dette. En av dem er selvsagt selve fisken som du får lov til å ta med deg hjem etter en fantastisk dag på sjøen eller i elva. 

Fisk kan tilberedes på mange måter, og dersom du har gode råvarer sammen med den, så skal det mye til for å ødelegge mesterverket. La oss ta en titt på noen gode måter du kan tilberede fisken på. 

  1. Grillet fisk 

Om sommeren er det få ting som er bedre, enn litt grillet fisk. Du kan grille den på gassgrill eller kullgrill, og til og med i litt folie på et bål. Det aller meste av fisk er godt grillet, enten som fileter eller hel, med både skinn og bein. Prøv å lag en deilig salat ved siden av, og en smørsaus, så vil du nok kapre hjertene til alle de sultne gjestene rundt bordet. 

  1. Ovnsbakt fisk 

Om det ikke er sesong for å ta ut grillen, så kan fisk også bli utrolig godt i ovnen. Dersom du har vært så heldig å få et godt stykke torsk med hjem, så kan du pakke det inn i folie med grønnsaker og litt salt og pepper, og hive det inn i ovnen. Her skal det stå for seg selv og godgjøre seg, helt til fisken er passe stekt. Da har du en smakfull torskebit og deilige grønnsaker som er klare for middagsbordet. 

  1. Rå fisk 

Et godt stykke fisk trenger lite for å smake fantastisk, og det kan til og med serveres rått. De fleste av oss er glade i den japanske retten sushi, men det finnes også andre former for rå fisk, som noen kanskje synes er enda bedre. Ved å marinere fisk som laks med sitrusfrukter, så koker du den faktisk, go den får en helt nydelig smak. Da kan du servere den som sashimi eller ceviche for eksempel. 

  1. Fritert fisk 

En britisk klassiker er fish and chips, og det kan man også lage hjemme! her bruker man som oftest hvit fisk, som friteres i olje. Chipsen kan du enten lage selv fra bunnen av, eller kjøpe i pakker med fryst pommes frites. Den litt mer Norske varianten av fish and chips, er fiskepinner og kokte poteter, som også er en praktfull måte å bruke god fisk på.