4 deilige måter å tilberede fisken på
Når du har fått en flott fisk, så er det bare å lete etter noen andre deilige råvarer, og noen gode måter å tilberede fangsten på. Det å fiske er en morsom hobby som mange driver med, og det er mange fordeler med dette. En av dem er selvsagt selve fisken som du får lov til å ta med deg hjem etter en fantastisk dag på sjøen eller i elva.
Fisk kan tilberedes på mange måter, og dersom du har gode råvarer sammen med den, så skal det mye til for å ødelegge mesterverket. La oss ta en titt på noen gode måter du kan tilberede fisken på.
- Grillet fisk
Om sommeren er det få ting som er bedre, enn litt grillet fisk. Du kan grille den på gassgrill eller kullgrill, og til og med i litt folie på et bål. Det aller meste av fisk er godt grillet, enten som fileter eller hel, med både skinn og bein. Prøv å lag en deilig salat ved siden av, og en smørsaus, så vil du nok kapre hjertene til alle de sultne gjestene rundt bordet.
- Ovnsbakt fisk
Om det ikke er sesong for å ta ut grillen, så kan fisk også bli utrolig godt i ovnen. Dersom du har vært så heldig å få et godt stykke torsk med hjem, så kan du pakke det inn i folie med grønnsaker og litt salt og pepper, og hive det inn i ovnen. Her skal det stå for seg selv og godgjøre seg, helt til fisken er passe stekt. Da har du en smakfull torskebit og deilige grønnsaker som er klare for middagsbordet.
- Rå fisk
Et godt stykke fisk trenger lite for å smake fantastisk, og det kan til og med serveres rått. De fleste av oss er glade i den japanske retten sushi, men det finnes også andre former for rå fisk, som noen kanskje synes er enda bedre. Ved å marinere fisk som laks med sitrusfrukter, så koker du den faktisk, go den får en helt nydelig smak. Da kan du servere den som sashimi eller ceviche for eksempel.
- Fritert fisk
En britisk klassiker er fish and chips, og det kan man også lage hjemme! her bruker man som oftest hvit fisk, som friteres i olje. Chipsen kan du enten lage selv fra bunnen av, eller kjøpe i pakker med fryst pommes frites. Den litt mer Norske varianten av fish and chips, er fiskepinner og kokte poteter, som også er en praktfull måte å bruke god fisk på.