Ta med deg underholdning på fisketuren

I Norge kryr det av elver, vassdrag og ferskvann med gode fiskemuligheter. Her kan du støte på flere fiskearter, men kanskje mest berømt er ørreten. Fra det nordlige nord helt ned til Sørlandet vil du finne ferskvann med uendelige mengder ørret. Ørreten svømmer nemlig i stimer og så her kan du fange store mengder på en enkelt fisketur.

Norge er kjent for sin vakre natur, noe som selvsagt spiller stor rolle når det kommer til fiskereisemål. Kjennskap til elver og vann omringet av flott natur vil imponere de du fisker med og gi opplevelsen «det lille ekstra. Nord-Norge er generelt et fantastisk reisemål i Norge og er et populært sted for hobbyfiskere. Her vil du ikke bare oppleve nordlys og midnattssol, det finnes også store mengder ørret i ferskvannene. Dette er altså en god reisedestinasjon for fiskere, både erfarne og nybegynneren.  

Ørretfiske for nybegynnere

Fisking er ikke bare for de erfarne, men kan bli en morsom og spennende hobby for deg som nybegynner. Det er dog viktig med riktig utstyr slik at du er godt rustet for å fange mye fisk. Fiskestangen er naturligvis et viktig element, den burde ha en kastevekt på mellom 4-30 gram, om du skal fiske ørret i flere områder. Som en generell regel behøver du kortere stang til innlandsfiske, og lengre til fiske langs kysten. Sluken er et også essensiell, her er det vanlig å velge en som veier mellom 5-30 gram for å fange ørret. For å sikre god inn haling av fisken er det viktig med en snelle med god brems. Når utstyret er på plass, er det bare å ta med seg godt humør og god fiskelykke!

Ørret i mat

Om du har vært heldig og har fanget ørret, finnes det utallige muligheter for matlaging. Ørreten er en allsidig fisk og kan tilberedes på en rekke forskjellige måter. Fisken kan syltes på glass, og over natten har du fantastisk god ørret som kan nyte på brødskiva eller sammen med salat. Du kan også lage deilig ørret-sashimi med pepperrotkrem og imponer venner og familie med en deilig fiskerett av selvfanget ørret.

Fiskekort for ørretfiske

For å fiske lovlig i Norge skal du i mange tilfeller kjøpe fiskekort for området du ønsker å besøke. Norges kommuner selger et vist antall fiskekort i sesongen for å bevare norsk natur og unngå overfiske. Dette gjelder også for ørretfiske i innland. Kortene varierer i pris og kan kjøpes på nett, eller i de lokale forretningene i området du fisker i. Ordningen med fiskekort hjelper deg å følge retningslinjene og sikre fiskeglede for deg selv og alle generasjoner fremover.

Så om du ønsker en unik naturopplevelse der du kan reise hjem med store mengder fisk, burde du titte på mulighetene for ørretfiske i Norge. Reisedestinasjonene er mange ettersom du kan finne ørret i stort sett hele landet. Ved å forholde seg til de lovene og reglene vi har i Norge, er du også med på å skåne naturen og holde fiskepopulasjonen i sjakk. God tur og god fiskelykke!