Hvorfor velger vi risikofylte investeringer?

Ønsker du å utforske Norge og alt landet har å by på? Da finnes det ingen bedre måte enn å oppsøke Norges mange fiskedestinasjoner. Du opplever Norges scenariske naturperler og gleden av å fiske i idylliske områder. Kom tett på naturen og test din fiskelykke i Norge så kanskje du ender opp med noe stort på kroken!

Norsk fisk regnes for mange som den beste fisken i verden og naturen her gjør landet til et åpenbart valg for fiskeelskere. Her kan du nyte fisking i elver, vassdrag og sjøer og det finnes utallige muligheter for alt fra hobbyfiskere til sportsfiskere. Hvis du vil lese mer om fiskemuligheter i Norge og hvile fiks du kan støte på kan du lese videre her.

Fiskedestinasjoner

Norge kryr av gode reisemål som passer ypperlig for fiske. Du kan blant annet besøke det vakre Nord-Norge der du kan fiske ørret i ferskvannet på innlandet. Reiser du til Lofoten kan du leie en fiskebåt der du får oppleve spenningen av det Norske farvannet. Her kan du fange torsk i verdensklassen og få en smakebit av livet på en ekte fiskeskøyte. Hvis du er mer glad i laks kan du besøke det solfylte Sørlandet og fiske laks i Mandalselva. Dette er Sørlandets neststørste vassdrag og er kjent for sine historiske laksestiger langs elvekanten. Du kan bokstavelig talt fiske fra nord til sør i Norge og alltid være sikret en god og idyllisk opplevelse.

Norges fisker

I Norge finnes det fisk som lever i ferskvann, saltvann og brakkvann, stedene du fisker har med andre ord stor betydning for hvilken fisk du vil støte på. Det skilles også mellom fisker som svømmer alene og i stimer og om de er rovfisker eller ei. Dette har stor betydning for hvilket utstyr du burde bruke. De mest vanlige ferskvannsfiskene i Norge er Abbor, gjedde og røy. I sjøene finner du blant annet torsk, berggylt, makrell og kveite. Fisker du kan møte i brakkvann, en blanding mellom ferskvann og saltvann, er for eksempel laks, ørret og ål.

Fisk i mat

Fisk er for mange nordmenn et naturlig mat valg og spises i hverdagen så vel som til høytider. Sursild er en kjent for mange nordmenn som en del av julemiddagen. Retten består av tynne skiver med saltet sild, løk og krydderier som legges på glass over en eddikbase. Fiskeboller er en familieklassiker og regnes som vanlig husmanskost for mange norske familier. Fiskebollene serveres ofte med hvit saus, kokte gulerøtter og poteter. Lutefisk er en Norsk rett som ofte blir spist på julaften. Den består av tørket torsk som tilberedes i lut, herav navnet lutefisk. Fisken får en gelelignende konsistent og serveres gjerne med kokte poteter, smør, erter og baconbiter.  

Norge er kjent for flott natur og god fisk, og er dermed et naturlig valg for deg som ønsker en god fiskeopplevelse. Destinasjonene for god fiske byr på spennende opplevelser og ikke minst mye fisk som er god til matlaging. Utforsk de gode fiskeområdene, kom tett på naturen og få utfordret din fiskelykke i Norge!