Slik får du mest ut av sommerferien

Slik får du mest ut av sommerferien

Friluftsliv og norsk sommer hører uløselig sammen. Men hvordan får du den beste sommerferien med mest mulig tid til å slappe av, og fortsatt dekket de forskjellige behovene du har? For noen er det sikkert fristende å tilbringe hele sommerferien ute i naturen, enten det er i fjellet eller ikke. Men for andre er det flere forskjellige behov som melder seg når det nærmer seg ferie, så her gjelder det å planlegge litt. Her får du noen tips til hvordan du kan få den beste sommerferien.

Vi jobber alle hardt gjennom hele året, og de få ukene vi faktisk har fri, betyr mye. Faktisk så mye at vi kan få et nesten panisk forhold til dem, på den måten at vi vil få til alt vi har lengtet etter på en gang. Og selv om det kanskje ikke er mulig, så er det absolutt mulig å nærme seg det med litt ekstra god planlegging. Hvis du for eksempel både liker friluftsliv og skulle ønske at alt om fotball var fokus noen ganger, er det ting du kan gjøre for å få til begge deler.

Fotballreiser gir deg alt om fotball

Hvis du drømmer om at en del av ferien din skal handle om alt om fotball er det god grunn til å prøve å få til dette. Det å for eksempel dra på guttetur og se på kamper i utlandet, er noe som er sunt for sjela – særlig når jobbukene føles litt for lange. Det å få til å dra på fotballtur sammen med vennene sine er derfor en fin prioritet. Her er noen tips:

  • Planlegg i god tid. Dette gjør at det er enklere å planlegge resten av ferien også, og du sparer mest sannsynlig penger på det også.
  • Se om turen kan kombineres med ferie med kjæresten for eksempel. Kanskje dere kan dra på tur sammen, men at han eller hun drar hjem litt tidligere, også kommer de andre til kampen (eller motsatt). Dette er en god måte å maksimere reisemålet på.
  • Vær fleksibel. Når du reiser med andre er det flere puslespill enn din egen sommerferie som skal legges.

Ut på tur, aldri sur!

En sommer uten norsk natur som hovedattraksjon kan nesten ikke regnes som ekte sommer, og en fantastisk måte å oppleve denne på er i bil. En kjapp tur innom billånskalkulator dnb kan vise deg om det er et realistisk mål eller ikke, hvis du ikke har bil allerede, for det å kjøre Norge rundt med telt i bilen er en av de vakreste måtene å oppleve den norske sommeren på.

Du kan fiske, du kan klatre, du kan dra på fjelltur, du kan bare, du kan dra og se på severdigheter (som for eksempel Ridderspranget eller Stavkirken i nærheten av Besseggen). Mulighetene er uendelige, og valget er ditt. Du kan til og med velge å sove i bilen hvis du ikke har lyst til å sove i telt. Med en madrass og dyne blir bilen enkelt til en bobil.