Ørretfiske på høsten

Liker du frisk høstluft, stille vann, en lav sol og god ørret. Da er høstfiske perfekt for deg. Det er ikke alle som tar seg tid til å fiske etter at sommerferien er over, og noen tenker kanskje til og med at det er aller best å fiske om sommeren, slik at de ikke gidder å tenke tanken på høstfriske en gang.


Det de ikke vet er at da går de glipp av en skikkelig godbit. Nemlig ørreten. Når temperaturen i vannet blir kaldere så trives ørreten bedre på toppen av vannet der det er litt varmere og der de har muligheten til å få i seg så mye fett som mulig, slik at de er klare for vinteren.

Slik får du høstørreten

Nå som fisken er klar over at det ikke er lenge til innsektene forsvinner så er det høy aktivitet i overflaten, noe som gjør det enklere for deg å få god fisk på kroken. Høsten er naturlig nok en årstid som både er nærme sommeren på den ene siden, og nærme vinteren på den andre siden. Om du fluefisker så er det nemlig viktig at du tenker over være i forhold til hvilken del av høsten vi befinner oss i. Fisker du på starten av høsten, nærme sommeren, så er det viktig at du fisker når det er lite vind, men også når det er mindre sol. Det gjør at fisken ikke er så sjenert.

Om du står opp tidlig før solen står på som den kan i september, så kan du få mye fisk selv om det ikke er blitt så kaldt i vannet. Da er det bare å lene seg tilbake, høre på noe god musikk, drikke litt kaffe og ta en runde med nettcasino mens du venter. For det er ingen hemmelighet at det kan være endel venting, selv om du er tidlig i gang. Da kan det være supert med en runde eller to på en spilleautomat for å holde spenneningen oppe.

Skal du derimot fiske sent på høsten så gjelder det motsatte. Da er det viktig at du prøver å komme samtidig eller rett etter morgensolen. Da er insektene aktive, og da blir fisken det også!

For deg som ønsker å fiske på kvelden

Det er ikke alle som er morgenfugler, og det er selvfølgelig lov.  Det er ikke sånn at du ikke kan fiske på kvelden heller. Det er nemlig mange som ikke vet at kveldsfiske også er en storsuksess, og ikke minst veldig spennende. For det er noe helt eget med å sitte ute i båten med hodelykt og vente i spenning.

Her gjelder det også å holde på mens det løyer eller hvert fall er på vei til å løye. Når det er mer vind så er det mindre insekter, og da ser ikke fisken noen grunn til å komme oppover. Er det derimot mindre vind og du fisker på natten, ja da kan du oppleve å fange noen virkelige sværinger. De som holder seg rolige på dagen kommer gjerne opp for å gjøre opp for seg om natten!