Viltkamera – få mer ut av jakten

Viltkamera - få mer ut av jakten

Hvis du liker å gå på jakt, kan et viltkamera være akkurat det du trenger for å få enda mer ut av jakten, og gjøre det litt mer spennende. Her kan du lese mer om viltkamera og hva du skal tenke på når du skal skaffe deg et. Det kan nemlig gi helt nye jaktopplevelser.

Bevegelsessensor fanger opp dyreliv i naturen

Det smarte med et viltkamera er at det er en bevegelsessensor som registrerer bevegelse i naturen, og dermed kan du få et bilde eller video av dyr i sitt naturlige element, uten at du trenger å være til stede. Å få det perfekte bildet eller videoen, kan være en jakt i seg selv.

Bruk viltkamera til jakt

Hvordan bruker man egentlig viltkamera til jakt? Det er jo ikke noen hemmelighet at mange dyr er sky, og derfor er det ikke sånn at det nødvendigvis bugner av dyreliv når man er på tur eller lignende. For å få et konkret bilde av hvor mye dyreliv det egentlig er i eksempelvis et jaktområde, så kan viltkameraet være et særdeles viktig verktøy. Dermed kan du nemlig få et klart innblikk i hvor mye dyreliv det er, og hvor de beveger seg. Det kan være smart når man skal planlegge jakten, og kartlegge et område for å se om det egner seg til jakt.

Forskjellige typer viltkameraer

Det finnes forskjellige typer viltkameraer, og man deler det som regel inn i tre hovedkategorier. Man kan få et viltkamera som lagrer video og bilde på et minnekort, som man så kan laste over på datamaskin eller lignende. Man kan også få et viltkamera som lagrer alt materiale på minnekort, men som i tillegg varsler om bevegelser og dyr som trigger bevegelsessensoren. Den siste varianten har alle disse funksjonene i tillegg til at man kan sende en melding og be om å få bilde tilsendt fra kameraet. Dette er den mest avanserte løsningen for viltkamera.

Ikke bare til jakt

Det er dog ikke bare til jakt man kan bruke viltkamera, selv om man kanskje kan argumentere for at dette har vært den opprinnelige hensikten. Man kan nemlig også bruke viltkamera bare som dyrekamera, hvis man vil fotografere et dyr i høy oppløsning uten at man forstyrrer det. Det er nemlig et viktig element for å kunne få et godt bilde av et dyr i naturlige omgivelser.

Et viltkamera er også nyttig for deg som verken har jakt- eller fotoambisjoner, men som bare vil observere naturen og det dyrelivet som finnes. Det kan for eksempel være i forbindelse med forskning eller undersøkelser, eller bare av nysgjerrighet og interesse.

Det er med andre ord ikke bare jakt som gjør et viltkamera nødvendig, det kan brukes på mange måter. Som med alle former for overvåkning, er det viktig at man setter seg inn i reglene for hvor og om det er lov å sette opp et viltkamera der du har planer om å sette det opp.  Så er du helt klar til å fange dyrelivet på bilde eller video.