Tarp – bruk tarp på mange måter

Tarp – bruk tarp på mange måter

Det er mange smarte måter man kan bruke tarp på, og kanskje vet du ikke om alle enda. Her skal vi se litt nærmere på hva du kan bruke tarp til, så du er godt forberedt neste gang du skal legge ut på eventyr i naturen.

Hva kan man bruke en tarp til?

Er du glad i å gå i skog og mark og kanskje til og overnatte ute i naturen? Da kan en tarp være en nyttig ting å pakke med seg. Når du skal ut på tur, kan en tarp nemlig være helt uunnværlig, og den kan brukes på mange forskjellige måter. 

Når man er på tur ute i naturen, så er man i elementenes vold, og derfor kan det være en god ide å planlegge så godt som mulig for alle værforhold og ultimat beskyttelse hvis man trenger det. En tarp krever ikke mye plass i tursekken, men kan være helt nødvendig hvis været snur. Med en tarp kan man nemlig enkelt beskytte seg mot fukt og regn på tur, og derfor er en tarp blitt fast inventar i tursekken til de fleste turentusiaster.

Sånn kan du bruke en tarp

Noe av det smarteste med å ha med seg en tarp på tur, er at den ikke bare kan brukes på èn måte. Du har mange alternativer som lar deg tilpasse til de naturforholdene som er der du har lyst til å slå leir, og derfor er en tarp også en svært fleksibel løsning – la oss se litt nærmere på hvordan.

Dropp teltet

Hvis du har en tarp med og værmeldingen er forholdvis bra, så kan du faktisk sove nærmere naturen ved å henge opp tarpen, og sove nesten under åpen himmel. Siden tarpen er vanntett, får man beskyttelse mot nattdugg og eventuelt regn hvis det skulle en liten byge. Hvis det er veldig varmt om sommeren, så kan det fort bli litt vel varmt å sove i et telt, og da kan tarp være løsningen. Du kan enkelt slå opp tarpen som et skråtak.

Tarp som vindskjerm

For deg som er litt kreativ, kan man også bruke tarpen som vindskjerm eller skjerm mot sol. Det kan være veldig praktisk på tur, og det er viktig å huske på at man kan bruke bare deler av tarpen hvis man vil det. Den har mange punkter der man kan spenne den fast, og derfor kan man brette og bruke den akkurat som man vil. Det er utrolig fleksibelt.

Tarp som et ekstra tak

Man kan også med fordel bruke tarpen som et ekstra tak over teltet, hvis du for eksempel vil ha et litt større regnbeskyttet område utenfor teltet der du kan stille bagasje eller lignende. Det er veldig viktig at du setter opp tarpen som et skråtak og strammer godt, så du sikrer at evenutelle regndråper renner av i stedet for å komme videre ned på teltet.

Tarp som gapahuk

Du kan også bruke tarp som provisorisk gapahuk, hvis du er på tur hvis du trenger ly eller en forholdsvis åpen soveplass i det fri.

Det er med andre ord mange måter å bruke tarp på, og det finnes kanskje til og med enda flere.