Pulsklokke – øk motivasjonen

Pulsklokke - øk motivasjonen

De færreste av oss trener helt uten mål og mening. Vi trenger gjerne mot et bestemt mål og for å gradvis forbedre resultater og i ypperste konsekvens – fysikk. Da kan en pulsklokke faktisk være et nyttig verktøy som kan hjelpe deg med å prestere bedre og bli mer motivert til treningen. Det skal vi se litt nærmere på her.

Hvordan kan en pulsklokke øke motivasjon?

Du lurer kanskje på hvordan et så forholdsvis enkelt verktøy som en pulsklokke kan bidra til å øke motivasjon? Det er det en veldig enkel årsak til, og den finnes i den menneskelige psyken. Vi mennesker er nemlig anlagt sånn at vi synes det er vanskelig å motivere oss mot langsiktige mål. Det gjelder hvert fall for de fleste. Det er fordi vi fra evolusjonens side i stor grad er programmert for å jobbe mot ting som gir belønning her og nå, og det er ikke nødvendigvis forenlig med trening.

For det tar som regel tid å arbeide seg frem til gode resultater, og fordi vi venner oss til treningen etter hvert, så er det vanskelig å måle at vi blir bedre – og dermed kan motivasjonen dale underveis. Det er her en pulsklokke kommer inn i bildet, og det er derfor pulsklokker er blitt så utrolig populære på bare få år. Med en pulsklokke er det nemlig mye lettere å måle fremgang, og du kan se at kondisjonen blir bedre og bedre – at du kommer nærmere og nærmere målet ditt. Når vi har målbare resultater, er det mye lettere å bli godt motivert til å jobbe på videre.

En pulsklokke kan måle restitusjon og puls hele dagen, og derfor får du ikke kun oversikt over treningen, men om puls og hvile gjennom en hel dag. Dette er data du kan bruke til å få et bedre overblikk over din samlede helse. Enkelte pulsklokker kan også gi deg en klar treningsplan. Derfor skal du velge pulsklokke ut ifra hvilke behov du har.

Forskjellige typer pulsklokker

Det finnes mange forskjellige typer pulsklokker på markedet, og hvilken du skal velge kommer helt an på budsjett og behov. Du kan få pulsklokker med helt enkle funksjoner helt til smart-klokker som har svært mange nyttige funksjoner, og som er særdeles avanserte. Derfor er det ikke bare å kjøpe en pulsklokke, det kan kreve litt research og kjennskap til egne behov. Hva trenger du? Vil du bare komme i gang med å trene og trenger en pulsklokke med helt basale funksjoner? Så kan du gå for den litt rimeligere enden av skalaen.

Hvis du derimot vil ha en pulsklokke som er svært avansert og som like mye er en gadget i seg selv på linje med en smarttelefon eller en vanlig smartklokke, så skal du gå for de litt dyrere modellene. Det er stor konkurranse på markedet, så det er mange gode muligheter for å få en avansert pulsklokke til en god pris.

Finn en pulsklokke som passer perfekt til deg og dine behov når du skal øke treningsmotivasjonen og få et bedre overblikk over resultatene av treningen din.