Stormkjøkken – din beste venn på tur

Stormkjøkken - din beste venn på tur

Et stormkjøkken er et uunnværlig redskap når man legger ut på tur i skog og mark eller i fjellet. Derfor er det helt essensielt å sette seg godt inn i hva et stormkjøkken kan prestere og hvordan du finner det beste, før du legger ut på neste tur. Det kan du lese mer om her.

Nye smarte løsninger

Det er ingenting som å nyte et lekkert tilberedt måltid ute i det fri, eller å kjenne lukten av egg og eventuelt bacon om morgenen når man stikker hodet ut av teltet eller gapahuken. Et godt stormkjøkken er en helt essensiell del av en god tur, og det sikrer deg gode matopplevelser underveis. Selv om et stormkjøkken på mange måter fremstår som en veldig basic og kanskje til og med litt gammeldags oppfinnelse, så skjer det hele tiden nye ting i utviklingen av stormkjøkken, som det kan være verdt å følge med på hvis du er friluftsentusiast og det er på tide å oppgradere kokeutstyret noen hakk.

Det er kommet mange nye og smarte løsninger for stormkjøkken. I dag kan du for eksempel få stormkjøkken som kan bruke flere forskjellige typer brensel. En populær løsning i dag er å bruke BioLite som brensel, i stedet for vanlig gass. Det er også en mulighet når det kommer til stormkjøkken å kjøpe et som lar deg bruke overskuddsvarmen til eksempelvis å lade mobiltelefonen din. Det kan komme godt med på tur hvis man er gått tom for strøm midt ute i ingenting. Derfor er det ikke sånn at et stormkjøkken bare er et stormkjøkken. Du kan få mange smarte løsninger som gjør det mer optimalt å ta med seg stormkjøkken på tur. Dermed er du alltid klar til å diske opp med de lekreste måltider ute i naturen.

Et godt stormkjøkken er ikke bare robust og solid, det åpner også for gode matopplevelser i det fri, og er enkelt å bruke, og enkelt å pakke sammen og ta med seg. Det er mange ting man må ta med seg ut på tur, og det kan fort bli en tung oppakning hvis man ikke prioriterer riktig. Derfor skal ikke bare et stormkjøkken være robust og praktisk, det skal også være lett å bære, så man ikke bruker unødvendig mye vekt i oppakningen på stormkjøkkenet.

Koke- og stekeutstyr til stormkjøkken

Et stormkjøkken består av flere forskjellige deler så man kan lage mat i det fri. Mange stormkjøkkener har også en vindskjerm i tillegg til koke- og stekeutstyr som følger med. Heldigvis finnes det i dag mange smarte løsninger som gjør at det er enkelt å pakke sammen, og at man kan bruke flere forskjellige elementer, som for eksempel kaffekoker, på stormkjøkkenet.

Derfor kan det ofte lønne seg å fokusere og finne et merke som man kjøper, når det kommer til stormkjøkken, for å sikre at delene passer sammen og kan brukes sammen. Trangia er et av de mest populære merkene når det kommer til stormkjøkken for turer i skog og mark, fordi det er et robust produkt med smarte løsninger for pakking.