Ørretfiske på høsten

Å fiske med en wobbler gir deg muligheten til å lure selv de største rovfiskene. Agnet etterligner småfisk både med lyd, størrelse og farge og gir deg muligheten til å stre agnet i dypet eller på vannoverflaten.

En wobbler er en type fiskekrok som etterligner småfisk og dens bevegelser i vannet. Det finnes wobbler som er svært livaktige og som lager små raslelyder i vannet. Utvalget av wobblere er stort og kan heve din fiskeopplevelse.

 

Livaktige Wobblere

Wobblere har som formål å etterligne småfisk og lure rovfiskene til å bite på kroken. Det finnes et stort utvalg med forskjellig design og egenskaper. Abu Garcia Tormentor er relativt lett å kaste til tross for at det er en wobbler. Denne har noen unike egenskaper som gjør at den ser svært ekte ut og god å fiske med. Wobbleren har en smalere kroppsform og finnes i sterke farger med holografisk uttrykk, dette gjør den særdeles livaktig. Den er utstyrt med raslekuler som lager lyder i vannet som er med på å lokke rovfiskene frem. Et annet godt valg er Rabla Countdown som er en av de mest ikoniske wobblerne som finnes. Denne er svært populær blant fiskere og har alt det en wobbler burde bestå av. Den har en klassisk utforming og den mest populære av denne typen er den 7cm lange i sort og sølv. Et solid wobblervalg.

Hvordan fiske med en wobbler

Når du fisker med en wobbler, vil det være ønskelig å finne vann med lite vegetasjon for å utnytte dens fulle potensiale. En synkende wobbler er ypperlig å bruke i dype strekninger, mens de flytende er gode å bruke i områder der det er busker eller grener som henger over vannet. En slik wobbler er god til å fange bekkørret med. Fargen på wobbleren er også avgjørende for hvilken fisk du vil fange. Det kan være lurt å ha et sortiment med flere farger og mønstre slik at du kan teste hvilken som er mest attraktivt for fisken i området der du er.

Når du fisker med en wobbler er det viktig å holde en stram line, derfor bør du løfte linen litt når du stopper og deretter sveive deg ned til agnet for å hele tiden ha kontakt med kroken. Fisken biter ofte i spillstoppet, derfor er det viktig å ha stamm line slik at du er klar til å gjøre motbygget. Dersom linen ikke er stram til enhver tid kan det være du ikke merker at fisken biter og gå glipp av sjansen til å fange den. En annen måte er å sveive snøret inn mens du stadig gjør små bevegelser med stangen. Dette gir wobbleren en unik bevegelse i vannet og unngår monoton innvevning. Disse teknikkene kan du bruke på alle mulige wobblere

Hvis du ønsker en spennende fiskeopplevelse med et livaktig agn, burde du prøve å fiske med en wobbler. Denne gir deg mulighet til å styre agnet i vannet og lurer fisken med sine imiterende egenskaper. Kanskje blir en wobbler ditt nye favoritt agn?