Hengekøye for turelskeren

Hengekøye for turelskeren

Når du skal ut i villmarken er det viktig å tenke på hvilket utstyr du trenger, slik at du kan oppleve maksimal turglede. Turen kan bli hyggelig og komfortabel med hengekøyer som gir en unik og behagelig opplevelse. Finn en god hengekøye og opplev en god natt søvn, over bakken.

Alle som har vørt på tur før vet at det kan være utrolig irriterende å sette opp et telt. Det er alltid så mange deler og elementer og bruksanvisningen ligger ofte igjen hjemme. Med en hengekøye slipper du hele styret rundt telt og kan raskt og enkelt sette opp campen, slik at tiden blir brukt på å nyte naturen.

Fordeler med hengekøye

Det har den siste tiden blitt mer og mer populært å oppholde seg ute i naturen, både for de erfarne friluftsfolkene, men også for familier og venner på tur. I takt med dette er hengekøya blitt valget mange tar, fremfor å sove i telt. Hengekøyene er lette å ta med seg og er svært brukervennlige. Du behøver ikke å lete etter et område med myk bakke, eller miste nattesøvn over konglen eller steinen som prikker deg i ryggen under liggeunderlaget. Du finner enkelt en god liggestilling i en hengekøye og slipper å bekymre deg for småkrypene nede på bakken.

Utstyr til hengekøye

Hengekøyen i seg selv er åpenbart det viktigste elementer. Her finnes det mange varianter til ulikt formål og i alle prisklasser. Du har ultra-lette hengekøyer som egner seg til lange fjellturer og eller tyngre modeller som er gode til dagsturer. Men det er ikke bare hengekøya du skal tenke over, det er nemlig en rekke ekstrautstyr på markedet som kan være godt å ha med på tur. Når du er på tur i Norge kan det være smart å ha med myggnetting til hengekøya. Dette holder innsekt ute og du slipper å få unødvendig mange myggestikk om natten, mange hengekøyer tilbyr også integrert myggnetting.

På de fleste hengekøyer vil du finne kroker i enden som gjør de lette å henge opp i trær. Disse kan du snøre et tau igjennom og binde opp slik at du henger trygt og godt om natten. Hvis hengekøyen ikke kommer med kroker og tau, kan det alltid være smart å kjøpe dette av samme produsent, så er du sikret utstyr som egner seg for nettopp din hengekøye. Vi er ikke alltid like heldige med været i Norge og det hender man støter på regnvær når man er på tur. Da vil det være nødvendig med et regntrekk som beskytter deg. Regnbeskyttelsen blir gjerne kalt tarp og bør festes nærme hengekøya. Det finnes mindre tette tarper som sikrer at du kan se ut av hengekøya.

En turhengekøye er kult og nyttig for deg som liker å gå på tur, men samtidig verdsetter en god natt søvn. De er behagelig å ligge i og de er enkle å montere. Dessuten finnes det ultra-lette modeller slik at du slipper unødvendig vekt i tursekken. Kjøp deg en hengekøye i dag og tilbring netter i høyden