Spinner

Er du på utkikk etter en ny spinner som sikrer en god fisketur med mye fangst? En spinner er et viktig redskap for deg som ønsker å fange rovfisk. Den er ofte formet som en liten fisk og har som formål å imitere et bytte. Så med den rette spinneren til din fiskestang har du mulighet til å fange selv de største rovfisker.

En spinner består av en liten metallplate som roterer rundt en sentral akse, i mange tilfeller er dette en metalltråd. Selve kroken er festet i en liten ring i enden av metalltråden. Hoveddelen, eller kroppen til spinneren er gjerne dekorert i farger som skal etterligne småfisk og er av bestemt tykkelse og vekt. Dette avgjør kastelengden og dybden kroken er egnet til. Nå er du klar for å få fisk på kroken!

Hvordan fange en fisk med spinner

Å fiske med spinner er en spennende fisketeknikk og om du bruker den riktig kan du fange blant annet flere ørretsorter. Det finnes mange måter å bruke spinneren på og en effektiv teknikk er å slippe snøret ut og la den synke til bunns. Deretter kan du la spinneren bevege seg sakte med strømmen mens du beveger den opp og ned langs havbunnen, noe som fanger oppmerksomheten til fisken. Ved å sakte trekke snøret opp fanger fisken et glimt av spinneren og biter på kroken! 

En annen, litt annerledes måte å fikse på er å slippe snøret ut og la kroken finne sin plass i vannet. Herfra holder du stangen ca. en halv meter fra overflaten, med tuppen av stangen ned mot vannet. Nå kan du sakte, men sikkert bevege stangen fra side til side med håndleddet ditt. Senk snøret en smule og hev det kjapt opp igjen. Gjenta disse bevegelsene med en stødig og kontrollert rytme. Denne teknikken etterligner svømmemønsteret til småfisk og forsikrer at spinneren aldri befinner seg stille på samme sted. Dette vil oppfattes mer naturlig for fisken og er en god måte å lure til seg sitt neste napp.

Hvilke fisker kan du fange med en spinner

En spinner vil hjelpe deg til å fange fisk fra de aller fleste kategoriene av fisk. Det varierer selvsagt om du fisker i ferskvann, saltvann eller brakkvann. Spinnerens farge og utforming vil variere og har en innvirkning på hva du kan fange, noen spinnere er tyngre enn andre og vil synke ned til fisk på dypere vann. Noen fisk er også mer interessert og mottakelig til en spinner og fisketeknikkene du kan bruke med den, enn andre. Noen kjent ferskvannsfisk du kan fange er blant annet ørret, laks, gjedde og abbor.

En spinner kan være spennende for deg som vil prøve noe nytt på din neste fisketur. Du kan lære nye teknikker og kanskje til og med fange en fisk du ikke har møtt før. Spinnere finnes i mange farger og størrelser og varierer utfra hva du ønsker å fiske. Dette gjør det lettere for deg å tilpasse agnet slik at du kan fange din neste drømmefisk.